Potatistortilla

Potatistortilla

Betyg

(9 st)

Potatistortilla eller spansk tortilla skärs ofta i mindre bitar och äts som tapas. Potatistortilla är också gott som måltid tillsammans med hackade tomater.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner
  • 2 hackade tomater
  • 60 g rucola

Gör så här:

Gör så här:

Skala och skär potatis och lök i tunna skivor. Stek dem i olivoljan på låg värme i en stekpanna 15-20 min. Vispa ihop ägg och grädde. Häll smeten i pannan och lyft försiktigt så smeten rinner ner i botten. Höj till medelvärme och fortsätt steka ca 5 min. Vänd tortillan med hjälp av ett lock och stek ytterligare 2-3 min. Strö över hackade tomater och rucola. Servera gärna med bröd.

Näringsvärden, per port exkl bröd

  • Energi: 430 kcal
  • Protein: 14 g
  • Kolhydrater: 26 g
  • Fett: 29 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem