Spaghetti med räkor och ostsås med smak av fänkål

Spaghetti med räkor och ostsås med smak av fänkål

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(4 st)

60+ min

En riktigt lyxig vardagsrätt får du när du lagar denna krämiga räk-pasta med smak av fänkål, dill och citron.

Liknande recept
Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner

  • 1 fänkål
  • 1 knippe färsk dill

Gör så här

Gör så här

Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Skala och hacka lök och vitlök grovt. Fräs lök och fänkålsfrön i smöret i en kastrull. Häll i vinet och låt reducera till lite mer än hälften. Tillsätt creme fraiche och grädde och koka ihop någon min. Riv osten grovt och rör ner i kastrullen. Mixa till en slät sås. Smaka av med citronsaft, salt och peppar. Vänd ner räkorna. Skiva fänkålen tunt, gärna på mandolin. Blanda såsen med spaghettin. Toppa med fänkål och dill.

Näringsvärden, per port

  • Energi: 805 kcal
  • Protein: 39 g
  • Kolhydrater: 60 g
  • Fett: 45 g

Skriv ut