Spaghetti med räkor och ostsås med smak av fänkål

Spaghetti med räkor och ostsås med smak av fänkål

30 min Huvudrätt
En riktigt lyxig vardagsrätt får du när du lagar denna krämiga räk-pasta med smak av fänkål, dill och citron.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat

Gör så här

  • Koka pastan enligt anvisning på förpackningen.
  • Skiva fänkålen tunt, gärna på mandolin. Ställ åt sidan.
  • Skala och hacka lök och vitlök grovt. Hetta upp smör i en kastrull. Fräs lök, vitlök och fänkålsfrön 3-4 min.
  • Häll på vinet och reducera till hälften.
  • Tillsätt crème fraiche och grädde, koka 2-3 min.
  • Ta från värmen och rör ner osten. Mixa till en slät sås med stavmixer.
  • Tillsätt citronsaft och smaka av med salt och peppar. Vänd ner räkor och pasta i såsen.
  • Toppa med fänkål och dillvippor.
Klart!
Energi:

805 kcal

Protein: 39 g
Kolhydrater: 60 g
Fett: 45 g

Ingredienser

Spaghetti
300 g
Schalottenlök
1
Vitlöksklyfta
1
1 msk
Krossade hela fänkålsfrön
1 krm
Vitt vin
1½ dl
1 dl
2 dl
150 g
Citron
pressad saft av ½
Salt och peppar
Skalade räkor
300 g
Fänkål
1
Färsk dill
1 knippe