Spaghetti med kyckling och sardeller

30 min Huvudrätt Lunch Middag
Spaghetti med kyckling och sardeller

Italiensk spaghetti med kyckling och underbar sälta från sardeller. Härligt kryddad med vitlök och massor av färska örter.

Ingredienser

Spaghetti
400 g
Kycklingbröstfilé
300 g
Sardellfiléer, ca 15 g
10
Körsbärstomater
250 g
Salt
½ tsk
2 msk
Hackade vitlöksklyftor
2
Hackad färska örter
2 dl
Torkad timjan
1 tsk
100 g

Gör så här

  • Koka spaghettin enligt anvisning på förpackningen.
  • Skär kycklingen i små bitar. Hacka sardellerna. Dela tomaterna.
  • Salta och bryn kycklingen i smör-& rapsolja i en stekpanna. Tillsätt tomater, vitlök, örter och timjan. Stek ca 2 min.
  • Rör ner sardeller och ost. Blanda med den nykokta pastan.
Klart!

Blanda i rikligt med färsk persilja, basilika och körvel.

Näringsvärden, per port

Energi:

618 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Fiber: 4,6 g
Protein: 39,2 g
Kolhydrater: 74,6 g
Fett: 17,6 g
https://www.arla.se/recept/spaghetti-med-kyckling-och-sardeller/