Spaghetti med köttfärssås
50 min
•
Arbetstid: 30 min
Huvudrätt
Lunch
Matlåda
Middag
•
En härligt krämig köttfärssås som blir godare ju längre man låter den puttra i pannan.
Ingredienser
|
Köttfärs
|
400 g |
|---|---|
|
Gul lök
|
1 |
|
Vitlöksklyfta
|
1 |
| 2 msk | |
|
Salt
|
1 tsk |
|
Svartpeppar
|
1 krm |
|
Rödvin
|
½ dl |
|
Köttbuljong
|
½ tärning |
| ¾ dl | |
|
Krossade tomater
|
400 g |
|
Strösocker
|
½ tsk |
|
Spaghetti, gärna fullkorn
|
360 g |
|---|---|
| 1½ dl |
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Krossade tomater kan bytas ut mot små körsbärstomater på burk.
Frys in överbliven kokt pasta. Fyll på med pasta allt eftersom det blir över. Perfekt till gratänger.
Näringsvärden, per port
Energi:
723 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 4,4 g |
| Protein: | 20,5 % | 36,5 g |
| Fett: | 37,9 % | 31 g |
| Kolhydrater: | 40,2 % | 71,6 g |