Spaghetti med köttfärssås

50 min Huvudrätt Lunch Middag
Spaghetti med köttfärssås

En härligt krämig köttfärssås som blir godare ju längre man låter den puttra i pannan.

Ingredienser

Köttfärs
400 g
Gul lök
1
Vitlöksklyfta
1
2 msk
Salt
1 tsk
Svartpeppar
1 krm
Rödvin
½ dl
Köttbuljong
½ tärning
¾ dl
Krossade tomater
400 g
Strösocker
½ tsk
Spaghetti
300 g
1½ dl

Gör så här

  • Skala och hacka lök och vitlök fint. Fräs den i smör-&rapsolja någon min. Tillsätt köttfärs, salt och peppar. Fortsätt steka under omrörning så färsen smular sig.
  • Tillsätt vin och smulad buljongtärning. Låt koka på medelvärme 5 min. Rör om då och då.
  • Häll i grädde och låt koka ytterligare 5 min. Tillsätt tomater och socker. Låt såsen koka under lock minst 30 min. Rör om då och då, häll i lite vatten om den blir torr.
  • Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Häll av pastan och blanda med köttfärssåsen. Servera med riven ost.
Klart!

Krossade tomater kan bytas ut mot små körsbärstomater på burk.

Frys in överbliven kokt pasta. Fyll på med pasta allt eftersom det blir över. Perfekt till gratänger.

Näringsvärden, per portion

Energi:

685 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Protein: 33 g
Kolhydrater: 60 g
Fett: 35 g
https://www.arla.se/recept/spaghetti-med-kottfarssas/