Sötsur isbergssallad

Sötsur isbergssallad

20 min Buffé Förrätt
Varm isbergssallad på kinesiskt vis med sting av tabasco.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/sotsur-isbergssallad/

Gör så här

  • Skala lök och vitlök. Kärna ur paprikorna.
  • Ta fyra fina, hela salladsblad och spar till serveringen.
  • Skär alla grönsaker, även salladen som är kvar, i strimlor eller bitar.
  • Stek gul lök och paprika i smör i en stor stekpanna. Rör ner vitlök och sallad, låt fräsa någon minut under omrörning.
  • Salta och smaksätt med lime och honung. Stänk över tabasco.
  • Rör om och servera salladen genast i bladen.
Klart!

Ingredienser

Gula lökar
2
Vitlöksklyftor
2
Paprikor
2
Isbergssallad, ca 350g
1
2 msk
Salt
½ tsk
Pressad limesaft eller citronsaft
2 tsk
Flytande honung
1 tsk
Grön tabasco
1 krm