Sötsur isbergssallad

Sötsur isbergssallad

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(0 st)

Varm isbergssallad på kinesiskt vis med sting av tabasco.

Liknande recept
Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner
  • 2 gula lökar
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 paprikor
  • 1 huvud isbergssallad, ca 350g
  • 2 msk Arla® Svenskt Smör Normalsaltat 82%
  • ½ tsk salt
  • 2 tsk pressad citronsaft eller limesaft
  • 1 tsk flytande honung
  • 1 krm grön tabasco

Gör så här

Gör så här

Skala lök och vitlök. Kärna ur paprikorna. Ta fyra fina, hela salladsblad och spar till serveringen. Skär alla grönsaker, även salladen som är kvar, i strimlor eller bitar. Stek gul lök och paprika i smör i en stor stekpanna. Rör ner vitlök och sallad, låt fräsa någon minut under omrörning. Krydda med salt, lime och honung. Stänk över tabasco. Rör om och servera salladen genast i bladen.

Skriv ut

Källa: