Sötpotatisvåffla
30 min
Buffé
Förrätt
•
En krispig sötpotatisvåffla som är riktigt lätt att lyckas med. Våfflan toppas med lyxig rom, sval gräddfil, hackad rödlök och dill. En vacker förrätt när du vill lyxa till det lite extra!
Karolina Sparring
Kock och receptansvarig Arla Mat
Ingredienser
| 50 g | |
|
Sötpotatis
|
500 g |
|
Potatismjöl
|
1½ dl |
|
Ägg
|
3 |
|
Salt
|
1 tsk |
Topping:
| 2 dl | |
|
Liten rödlök, finhackad
|
1 |
|
Forellrom
|
80 g |
|
Färsk dill
|
|
|
Citron
|
1 |
Gör så här
Potatisvåfflor:
Markera receptet som tillagat
Näringsvärden, per port
Energi:
436 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 5 g |
| Protein: | 12,3 % | 13,2 g |
| Fett: | 43 % | 21,2 g |
| Kolhydrater: | 44,7 % | 47,9 g |