Sotad lax med ljummen Sveciamajonnäs
4 tim 40 min
Förrätt
•
Vacker och lyxig förrätt med lax som gravas och sedan sotas i torr panna. Servera ljummen majonnäs med smak av lagrad ost till. Receptet är skapat av Tom Sjöstedt, Årets Kock 2008.
Tom Sjöstedt
Årets kock 2008
Provlagat av Årets Kock
Gör så här
Laxen:
Energi:
580 kcal
Energifördelning:
Energifördelning: | |
---|---|
Protein: | 23 g |
Kolhydrater: | 4 g |
Fett: | 53 g |
Ingredienser
Lax:
Laxfilé, mittenbiten
|
400 g |
---|---|
Salt
|
1 msk |
Strösocker
|
1 msk |
Cayennepeppar
|
2 tsk |
Sveciamajonnäs:
100 g | |
1 dl | |
Ägg
|
1 |
Matolja
|
2 dl |
Salt
|
½ tsk |
Sallad:
Gemsallad
|
2 huvuden |
---|---|
Färsk körvel
|
1 kruka |
Färsk dill
|
1 kruka |
Sardellfiléer
|
6 |
Svartpeppar
|
1 krm |
Citron, finrivet skal
|
1 |
50 g |