Sotad lax med ljummen Sveciamajonnäs

Sotad lax med ljummen Sveciamajonnäs

Vacker och lyxig förrätt med lax som gravas och sedan sotas i torr panna. Servera ljummen majonnäs med smak av lagrad ost till. Receptet är skapat av Tom Sjöstedt, Årets Kock 2008.
Betyg (10 st)

Mitt betyg:

Sotad lax med ljummen Sveciamajonnäs

Vacker och lyxig förrätt med lax som gravas och sedan sotas i torr panna. Servera ljummen majonnäs med smak av lagrad ost till. Receptet är skapat av Tom Sjöstedt, Årets Kock 2008.

Lägg i varukorgen

Finns i din varukorg

Visste du att du kan få alla ingredienserna levererade hem till dig.

Lägg i varukorgen

Antal portioner

Laxen:

  • 400 g laxfilé, mittenbiten
  • 1 msk salt
  • 1 msk strösocker
  • 2 tsk cayennepeppar

Sveciamajonnäs:

Sallad:

  • 2 huvuden gemsallad
  • 1 kruka färsk körvel
  • 1 kruka färsk dill
  • 6 sardellfiléer
  • 1 krm svartpeppar
  • finrivet skal av 1 citron
  • 50 g riven Arla® Svecia Svecia® 28% SB

Gör så här:

Laxen:

Dela laxen i 2 långa bitar. Blanda salt, socker och cayennepeppar och lägg i en påse tillsammans med laxen. Låt grava i kyl minst 4 tim, gärna över natten. Torka av laxen och sota den i en torr, varm stekpanna runt om. Låt kallna och skiva.

Sveciamajonnäs:

Riv osten. Koka upp grädden och låt osten smälta i den. Mixa ostkrämen med ägget och droppa försiktigt i oljan till en krämig konsistens. Smaka av med salt.

Plocka sallad och örter i mindre bitar. Lägg laxen på tallrikar. Fördela sallad, örter och sardeller över laxen. Klicka på majonnäsen, peppra och riv citronskal och ost över tallrikarna precis innan servering.

Källa:

Rekommenderade produkter

Näringsvärden, per port inkl tillbehör

  • Energi: 580 kcal
  • Protein: 23 g
  • Kolhydrater: 4 g
  • Fett: 53 g
Skriv ut

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Visste du att du kan få alla ingredienserna levererade hem till dig.