Sommarsallad
30 min
•
Arbetstid: 15 min
Buffé
Huvudrätt
•
Färskpotatis, smörstekt sparris, myntadressing och färska jordgubbar - sommarens smaker på ett fat. Den vackert gröna potatissallad med getost är ett utmärkt tillbehör till allt grillat, eller som ensamrätt. Toppa med de färska bär du kan hitta. Bara fanatsin sätter gränser.
Ingredienser
|
Färskpotatis
|
1 kg |
|---|---|
|
Färsk grön sparris
|
1 knippe |
| 50 g | |
|
Flingsalt
|
1 tsk |
|
Falbygdens® Getost
|
150 g |
|
Färska hallon eller jordgubbar
|
125 g |
Dressing:
|
Färsk mynta
|
1 kruka |
|---|---|
|
Färsk basilika
|
1 kruka |
|
Vitlöksklyfta
|
1 |
|
Chili flakes
|
1 tsk |
|
Matolja
|
1 dl |
|
Sherryvinäger eller vitvinsvinäger
|
½ dl |
|
Salt
|
1 tsk |
Gör så här
Dressing:
Markera receptet som tillagat
Näringsvärden, per port
Energi:
562 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 7,2 g |
| Protein: | 8,1 % | 11,2 g |
| Fett: | 66,3 % | 42,1 g |
| Kolhydrater: | 25,6 % | 35,4 g |