Solkaka

50 min Fika
Frysbar
Solkaka

En god och lättbakad sockerkaka som smakar gott av rivet apelsinskal och hackad mandel. Det ska inte vara något bakpulver i kakan.

Ingredienser

Mandel
50 g
Ägg
2
Strösocker
2 dl
Apelsin
rivet skal av 1
1 dl
Vetemjöl
2 dl

Gör så här

  • Sätt ugnen på 175° eller 160° varmluft.
  • Smörj och bröa en rund form som rymmer ca 1½ liter. Hacka mandeln grovt.
  • Vispa ägg och socker pösigt. Tillsätt rivet apelsinskal eller vaniljsocker, smör-&rapsolja och mjöl.
  • Rör till en jämn smet, häll den i formen och strö över mandel.
  • Grädda i nedre delen av ugnen ca 35 min.
Markera receptet som tillagat

Apelsinskalet kan bytas ut mot 2 tsk vaniljsocker.

Näringsvärden, per bit

Energi:

232 kcal

Energidistribution % Näringsvärden per bit
Fiber: - 1,6 g
Protein: 6,1 % 3,5 g
Fett: 43,8 % 11,5 g
Kolhydrater: 50,1 % 28,6 g
https://www.arla.se/recept/solkaka/