Solkaka

50 min Fika
Frysbar
Solkaka

En god och lättbakad sockerkaka som smakar gott av rivet apelsinskal och hackad mandel. Det ska inte vara något bakpulver i kakan.

Ingredienser

Mandel
50 g
Ägg
2
Strösocker
2 dl
Apelsin
rivet skal av 1
1 dl
Vetemjöl
2 dl

Gör så här

  • Sätt ugnen på 175° eller 160° varmluft.
  • Smörj och bröa en rund form som rymmer ca 1½ liter. Hacka mandeln grovt.
  • Vispa ägg och socker pösigt. Tillsätt rivet apelsinskal eller vaniljsocker, smör-&rapsolja och mjöl.
  • Rör till en jämn smet, häll den i formen och strö över mandel.
  • Grädda i nedre delen av ugnen ca 35 min.
Klart!

Apelsinskalet kan bytas ut mot 2 tsk vaniljsocker.

Näringsvärden, per bit

Energi:

290 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Protein: 3 g
Kolhydrater: 32 g
Fett: 8 g
https://www.arla.se/recept/solkaka/