Solig sparris

20 min Buffé Förrätt Tillbehör
Solig sparris

Nystekt sparris med rostade solrosfrön och sting av limesaft.

Ingredienser

Färsk grön sparris
600 g
Solroskärnor
2 msk
3 msk
Lime
saft av ½

Gör så här

  • Skär bort det nedersta på sparrisen.
  • Rosta solrosfrön i en torr het stekpanna.
  • Ta upp fröna ur pannan, lägg i smör och stek sparrisen 3-4 min. Krydda med salt och limesaft.
  • Strö över solrosfrön. Servera sparrisen ljummen.
Markera receptet som tillagat

Näringsvärden, per bufféportion

Energi:

70 kcal

Energidistribution % Näringsvärden per bufféportion
Fiber: - 2,2 g
Protein: 11,6 % 2 g
Fett: 78 % 6,2 g
Kolhydrater: 10,4 % 1,8 g
https://www.arla.se/recept/solig-sparris/