Sockerkaka på brynt smör, varma blåbär och punschgrädde
1 tim 10 min
•
Arbetstid: 35 min
Fika
•
Den här sockerkakan har en varm, nötig ton av brynt smör. Jättegod till bär och lättvispad grädde med punsch. Receptet har skapats av Filip Fastén, Årets Kock 2014.
Filip Fastén
Årets kock 2014
Ingredienser
| 150 g | |
| 1 dl | |
|
Ägg
|
2 |
|
Strösocker
|
2 dl |
|
Vetemjöl
|
3 dl |
|
Vaniljsocker
|
2 tsk |
|
Bakpulver
|
1½ tsk |
|
Blåbär
|
3 dl |
|---|---|
|
Strösocker
|
1 dl |
| 2 dl | |
|
Punsch
|
3 msk |
Gör så här
Sockerkaka:
Servering:
Markera receptet som tillagat
Näringsvärden, per port
Energi:
997 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 3 g |
| Protein: | 3,9 % | 9,5 g |
| Fett: | 48,9 % | 55,2 g |
| Kolhydrater: | 45,6 % | 111,9 g |
Video
Brynt smör – så gör du
Gör ett perfekt brynt smör tillsammans med stjärnkocken Andreas Hedlund. Ett gott brynt smör har en karamelliserad och nötig smak som förhöjer nästan all mat och smakar magiskt ihop med allt från torsk, till glass och sockerkaka.