Sockerkaka

45 min Efterrätt Fika
Frysbar
Sockerkaka

Recept på klassisk sockerkaka som är god till kaffet. Tillsammans med färska bär och vispad grädde blir kakan en fin dessert.

Ingredienser

Svenskt Smör från Arla®
75 g
Arla Ko® Standardmjölk
1 dl
Ägg
2
Strösocker
2 dl
Vaniljsocker
2 tsk
Vetemjöl
3 dl
Bakpulver
1½ tsk

Gör så här

  • Sätt ugnen på 175° eller 160° varmluft.
  • Smörj och bröa en form som rymmer ca 1 ½ liter.
  • Smält smöret i en kastrull, häll i mjölken och låt det svalna.
  • Vispa ägg och socker ljust och pösigt, gärna med elvisp.
  • Blanda ner vaniljsocker och mjöl blandat med bakpulver och till sist mjölkblandningen. Rör snabbt ihop till en jämn smet och i formen.
  • Grädda i nedre delen av ugnen i ca 35 min.
Markera receptet som tillagat

Vaniljsockret kan ersättas med rivet skal av 1/2 citron.

Näringsvärden, per bit

Energi:

210 kcal

Näringsvärden per bit
Protein: 3 g
Fett: 8 g
Kolhydrater: 31 g
https://www.arla.se/recept/sockerkaka/