Snöägg med vaniljsås

Snöägg med vaniljsås

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(38 st)

En snabbvariant av en riktig dessertklassiker!

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner

Snöägg:

  • 2 äggvitor
  • 1½ msk strösocker

Till kokning:

  • 1 liter vatten
  • 3 msk strösocker

Gör så här:

Gör så här:

Låt vattnet koka upp i en vid kastrull. Tillsätt sockret. Vispa vitorna till hårt skum. Blanda i sockret och vispa ytterligare någon minuter. Forma med hjälp av två matskedar 8 snöägg av smeten. Lägg försiktigt ner några i taget i det kokande vattnet. Låt snöäggen sjuda 1 min. Vänd dem och låt sjuda ytterligare 1 min. Lyft upp snöäggen och låt dem rinna av på hushållspapper. Fördela vaniljsåsen på 4 assietter. Lägg snöäggen ovanpå och strö pistaschnötter över.

Näringsvärden, per portion

  • Energi: 200 kcal
  • Protein: 5 g
  • Kolhydrater: 26 g
  • Fett: 9 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem