Snabbt bröd med oliver

1 tim
Arbetstid: 15 min
Brunch Buffé Förrätt Tillbehör
Frysbar
Snabbt bröd med oliver

Härligt bröd som du snabbt svänger ihop. Detta bröd, med bikarbonat i degen, behöver varken knådas eller jäsa.

Ingredienser

Vetemjöl gärna fullkorn
5 dl
Bikarbonat
1 tsk
Salt
¾ tsk
Vatten
½ dl
3 dl
Honung
1 msk
Urkärnade svarta oliver
1 dl
Hackad färsk rosmarin
2 tsk
Flingsalt
½ tsk

Gör så här

  • Sätt ugnen på 200° eller 180° varmluft.
  • Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Rör i vatten, gräddfil och honung.
  • Klicka ner smeten i en smord avlång bakform, ca 1½ liter. Tryck ner oliverna i brödet och strö över rosmarin och flingsalt.
  • Grädda i nedre delen av ugnen ca 45 min.
  • Stjälp upp limpan och låt den kallna.
Markera receptet som tillagat

Grädda brödet portionsvis i 12 små smorda lerkrukor. Beräkna då tiden till ca 25 min.

Näringsvärden, per st

Energi:

1600 kcal

Energidistribution % Näringsvärden per st
Fiber: - 13,2 g
Protein: 9,1 % 35,7 g
Fett: 28,1 % 50,8 g
Kolhydrater: 62,8 % 247,6 g
https://www.arla.se/recept/snabbt-brod-med-oliver/