Snabba bärbakelser

Snabba bärbakelser

Betyg

(15 st)

Perfekt att bjuda på när du får oväntat besök! Använd färdig tårtbotten om du vill att det ska gå extra fort.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Receptet gäller för 12 st

  • 2 ägg
  • 1 dl strösocker
  • ½ dl hett vatten
  • ½ tsk bakpulver

Garnering:

  • 1½ dl Arla® vispgrädde
  • 2 dl blandade färska bär t ex hallon, jordgubbar, blåbär, vinbär, smultron
  • ½ msk florsocker

Gör så här:

Gör så här:

Sätt ugnen på 175°. Vispa ägg och socker pösigt. Tillsätt vattnet. Blanda mjöl och bakpulver och rör ner det försiktigt i äggsmeten. Häll smeten i en smord och bröad form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Grädda i mitten av ugnen ca 15 min. Låt kakan kallna. Ta ut små, runda kakor med mått. Lägg kakorna på ett fat. Vispa grädden. Klicka eller spritsa ut den på kakorna. Garnera med färska bär. Sikta över florsocker.

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem