Snabba bärbakelser

Snabba bärbakelser

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(27 st)

Perfekt att bjuda på när du får oväntat besök! Använd färdig tårtbotten om du vill att det ska gå extra fort.

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Ta bort recept' : 'Spara recept' }}
Liknande recept

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

  • Mathem

Ingredienser

Receptet gäller för 12 st

  • 2 ägg
  • 1 dl strösocker
  • ½ dl hett vatten
  • ½ tsk bakpulver

Garnering:

  • 1½ dl Arla® vispgrädde vispgrädde 40%
  • 2 dl blandade färska bär t ex hallon, jordgubbar, blåbär, vinbär, smultron
  • ½ msk florsocker

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

  • Mathem

Gör så här

Gör så här

Sätt ugnen på 175°. Vispa ägg och socker pösigt. Tillsätt vattnet. Blanda mjöl och bakpulver och rör ner det försiktigt i äggsmeten. Häll smeten i en smord och bröad form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Grädda i mitten av ugnen ca 15 min. Låt kakan kallna. Ta ut små, runda kakor med mått. Lägg kakorna på ett fat. Vispa grädden. Klicka eller spritsa ut den på kakorna. Garnera med färska bär. Sikta över florsocker.

Skriv ut

Källa:

Andra goda förslag