Snabba ägg på knäcke

15 min
Arbetstid: 15 min
Brunch Frukost Mellanmål
Snabba ägg på knäcke

Klassikern ägg och kaviar med kvarg i en enda röra. Gör gärna dubbel sats, röran håller ett par dagar i kylen.

Ingredienser

Hårdkokta ägg
4
½ dl
Kaviar
2 msk
Salt
½ krm
Peppar
2 krm
Kryddgrönt, t ex färsk gräslök eller krasse

Gör så här

  • Skala äggen och skär dem i bitar. Mosa ihop ägg, kvarg och kaviar grovt i en bunke, det går enklast med en gaffel. Smaka av med salt och peppar.
  • Fördela röran på knäckebröd. Klipp över kryddgrönt.
Markera receptet som tillagat

Gör röran dagen innan. Lägg fram knäckebröd och örtsaxen så är allt klart på morgonen.

Näringsvärden, per port

Energi:

100 kcal

Energidistribution % Näringsvärden per port
Fiber: - 0 g
Protein: 33,3 % 8,2 g
Fett: 61 % 6,9 g
Kolhydrater: 5,7 % 1,4 g
https://www.arla.se/recept/snabba-agg-pa-knacke/