Smulpaj med plommon

Smulpaj med plommon

Betyg

(115 st)

En underbar smulpaj med en fyllning på söta plommon, milt kryddade med kanel. Grädde eller vaniljsås är verkligt gott till pajen.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Receptet gäller för 4 port

Fyllning:

  • 400 g plommon
  • 2 msk strösocker
  • ½ tsk malen kanel

Till servering:

Gör så här:

Gör så här:

Sätt ugnen på 225°. Blanda mjöl och socker i en bunke. Lägg i smöret skuret i bitar och finfördela allt till en grynig massa. Kärna ur och skär plommonen i klyftor och blanda med socker och kanel i en ugnssäker form. Fördela smuldegen över fyllningen. Grädda i mitten av ugnen 15-20 min. Servera pajen med vispad grädde.

Tips:

Det är också gott att servera pajen med Rårörd vaniljsås.

Näringsvärden, per portion exklusive tillbehör

  • Energi: 510 kcal
  • Protein: 5 g
  • Kolhydrater: 46 g
  • Fett: 34 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem