Smulpaj med plommon

Smulpaj med plommon

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(116 st)

En underbar smulpaj med en fyllning på söta plommon, milt kryddade med kanel. Grädde eller vaniljsås är verkligt gott till pajen.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Receptet gäller för 4 port

Fyllning:

  • 400 g plommon
  • 2 msk strösocker
  • ½ tsk malen kanel

Till servering:

Gör så här:

Gör så här:

Sätt ugnen på 225°. Blanda mjöl och socker i en bunke. Lägg i smöret skuret i bitar och finfördela allt till en grynig massa. Kärna ur och skär plommonen i klyftor och blanda med socker och kanel i en ugnssäker form. Fördela smuldegen över fyllningen. Grädda i mitten av ugnen 15-20 min. Servera pajen med vispad grädde.

Tips:

Det är också gott att servera pajen med Rårörd vaniljsås.

Näringsvärden, per portion exklusive tillbehör

  • Energi: 510 kcal
  • Protein: 5 g
  • Kolhydrater: 46 g
  • Fett: 34 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem