Smulpaj med päron och ingefära

45 min
Arbetstid: 20 min
Frysbar
Smulpaj med päron och ingefära

Härlig smulpaj med fyllning av päron, citron och ingefära. Pumpakärnor i smuldegen ger både god smak och krispigt tuggmotstånd.

Ingredienser

Pajdeg:

Vetemjöl
2 dl
Pumpakärnor
1 dl
Strösocker
2 msk
100 g

Fyllning:

Päron i bitar
3
Citron
pressad saft av ½
Riven färsk ingefära
1 msk
Strösocker
2 msk

Gör så här

  • Sätt ugnen på 225° eller 200° varmluft.
  • Blanda mjöl, pumpakärnor och socker i en bunke. Lägg i smöret skuret i bitar och finfördela till en grynig massa.
  • Lägg päronen i en ugnssäker form. Häll över citronsaft och strö över ingefära och socker.
  • Fördela pajdegen över päronen. Grädda i mitten av ugnen 20-25 min.
  • Servera med lättvispad vaniljvisp.
Markera receptet som tillagat

Använder du frysta bär så strö över 1-2 msk potatismjöl.

Näringsvärden, per port

Energi:

612 kcal

Energidistribution % Näringsvärden per port
Fiber: - 6,4 g
Protein: 6,8 % 10,3 g
Fett: 51,2 % 35,4 g
Kolhydrater: 42 % 63,2 g
https://www.arla.se/recept/smulpaj-med-paron-och-ingefara/