Smulpaj med päron och ingefära
45 min
•
Arbetstid: 20 min
Frysbar
•
Härlig smulpaj med fyllning av päron, citron och ingefära. Pumpakärnor i smuldegen ger både god smak och krispigt tuggmotstånd.
Ingredienser
Pajdeg:
|
Vetemjöl
|
2 dl |
|---|---|
|
Pumpakärnor
|
1 dl |
|
Strösocker
|
2 msk |
| 100 g |
Fyllning:
|
Päron i bitar
|
3 |
|---|---|
|
Citron
|
pressad saft av ½ |
|
Riven färsk ingefära
|
1 msk |
|
Strösocker
|
2 msk |
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Använder du frysta bär så strö över 1-2 msk potatismjöl.
Näringsvärden, per port
Energi:
612 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 6,4 g |
| Protein: | 6,8 % | 10,3 g |
| Fett: | 51,2 % | 35,4 g |
| Kolhydrater: | 42 % | 63,2 g |