Klassisk vaniljsås

Klassisk vaniljsås

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(293 st)

Härligt hemlagad vaniljsås gjord på äkta vanilj! Gott till paj, fruktsallad eller kladdkakan!

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Ta bort recept' : 'Spara recept' }}
Liknande recept

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

  • Mathem

Ingredienser

Antal portioner

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

  • Mathem

Gör så här

Gör så här

  1. Skär upp vaniljstången på längden och skrapa ner fröna i en kastrull. Lägg i vaniljstången.
  2. Tillsätt mjölk och 1 dl grädde. Koka upp. Dra kastrullen från plattan och låt stå 10-15 min. Ta upp vaniljstången.
  3. Vispa ner äggulor, socker och potatismjöl. Hetta upp såsen på medelvärme under omrörning tills den börjar tjockna.
  4. Häll upp såsen i en skål och vispa den kall. Vispa resten av grädden och rör ner den i den kalla vaniljsåsen.

Tips:

Vaniljstången kan ersättas med 1 msk vaniljsocker till 4 port som rörs ner i den kalla såsen.

Näringsvärden, per portion exklusive tillbehör

  • Energi: 355 kcal
  • Protein: 5 g
  • Kolhydrater: 11 g
  • Fett: 33 g

Skriv ut

Källa:

Andra goda förslag