Klassisk vaniljsås

Klassisk vaniljsås

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(268 st)

Härligt hemlagad vaniljsås gjord på äkta vanilj! Gott till paj, fruktsallad eller kladdkakan!

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner

Gör så här:

Gör så här:

Skär upp vaniljstången på längden och skrapa ner fröna i en kastrull. Lägg i vaniljstången. Tillsätt mjölk och 1 dl grädde. Koka upp. Dra kastrullen från plattan och låt stå 10-15 min. Ta upp vaniljstången. Vispa ner äggulor, socker och potatismjöl. Hetta upp såsen på medelvärme under omrörning tills den börjar tjockna. Häll upp såsen i en skål och vispa den kall. Vispa resten av grädden och rör ner den i den kalla vaniljsåsen.

Tips:

Vaniljstången kan ersättas med 1 msk vaniljsocker till 4 port som rörs ner i den kalla såsen.

Näringsvärden, per portion exklusive tillbehör

  • Energi: 355 kcal
  • Protein: 5 g
  • Kolhydrater: 11 g
  • Fett: 33 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem