Smörstekt toast med pocherat ägg och sparris

Smörstekt toast med pocherat ägg och sparris

20 min Förrätt Lunch
Detta är en lyxig smörstekt toast toppad med vårens gröna späda sparris, pocherat ägg och färska örter. Både sparris och bröd stekt i rikligt med smör för att farmhäva smakerna på ett lyxigt sätt. Att pochera ägg är ingen konst om du föjer detta enkla recept. Doppa gärna ner äggen i det varma vattnet precis innan servering, då blir de extra goda!
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/smorstekt-toast-med-pocherat-agg-och-sparris/

Gör så här

Pocherade ägg:
  • Börja med att pochera äggen.
  • Blanda 1 dl vatten och ättiksprit i en skål.
  • Knäck ner äggen med 30 sek mellanrum i skålen. Låt stå 5 min.
  • Koka upp 1 liter vatten med salt.
  • Stjälp ner all vätska med äggen i kastrullen. Sjud 3 min.
  • Lyft upp äggen med en hålslev och lägg dem i en skål med isvatten. Spara det varma vattnet.
  • Precis innan servering kan äggen läggas ner i det varma vatten ca 30 sek för att bli varma.
  • Skär av den nedre träiga delen av sparrisen. Skär sparrisstjälkarna i tre delar.
  • Hetta upp 100 g smör i en rymlig stekpanna.
  • Stek brödskivorna på båda sidor tills de är gyllenbruna. Lägg brödskivorna på tallrikar.
  • Stek sparrisen i resterande smör, 3-4 min. Salta och peppra.
  • Toppa de smörstekta bröden med sparris och pocherade ägg. Garnera med färska örter.
  • Servera direkt.
Klart!

Ingredienser

Färsk grön sparris
250 g
Surdegsbröd
4 skivor
200 g
Färsk körvel, dill eller persilja
1 knippe
Salt och svartpeppar
Pocherade ägg:
Vatten
1 dl
Ättiksprit 12%
1 dl
Ägg
4
Vatten
1 liter
Salt
½ msk