Smörstekt toast med pocherat ägg och sparris
20 min
Förrätt
Lunch
•
Detta är en lyxig smörstekt toast toppad med vårens gröna späda sparris, pocherat ägg och färska örter. Både sparris och bröd stekt i rikligt med smör för att farmhäva smakerna på ett lyxigt sätt. Att pochera ägg är ingen konst om du föjer detta enkla recept. Doppa gärna ner äggen i det varma vattnet precis innan servering, då blir de extra goda!
Provlagat av Arla Mat
Gör så här
Pocherade ägg:
Ingredienser
Färsk grön sparris
|
250 g |
---|---|
Surdegsbröd
|
4 skivor |
200 g | |
Färsk körvel, dill eller persilja
|
1 knippe |
Salt och svartpeppar
|
Pocherade ägg:
Vatten
|
1 dl |
---|---|
Ättiksprit 12%
|
1 dl |
Ägg
|
4 |
Vatten
|
1 liter |
---|---|
Salt
|
½ msk |