Smörstekt gemsallad med mandelemulsion
30 min
Tillbehör
•
Sallad är en perfekt grönsak att smörsteka eftersom den suger åt sig andra smaker så bra. Grymt gott med aioliliknande emulsion och rostade mandlar. Receptet är skapat av Thomas Sjögren, Årets Kock 2015.
Ingredienser
Mandelemulsion
|
Skalad mandel
|
¾ dl |
|---|---|
|
Ägg
|
1 |
|
Citronsaft
|
2 msk |
|
Vitlöksklyfta
|
1 |
|
Dijonsenap
|
½ tsk |
|
Matolja
|
2 dl |
|
Salt
|
Smörstekt gemsallad
|
Gemsallad
|
4 |
|---|---|
|
Vitlöksklyfta
|
1 |
|
Skalad mandel
|
¾ dl |
| 50 g | |
|
Salt
|
Gör så här
Mandelemiulsion
Smörstekt gemsallad
Markera receptet som tillagat
Näringsvärden, per port
Energi:
685 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 7,8 g |
| Protein: | 6,1 % | 10,3 g |
| Fett: | 90,2 % | 69,8 g |
| Kolhydrater: | 3,7 % | 6,3 g |