Smörrebröd med stekt spätta
30 min
•
Arbetstid: 30 min
Huvudrätt
Lunch
Middag
•
Klassiskt smörrebröd på grovt rågbröd med panerad rödspätta och krämig majonnäs smaksatt med cheddarost. Servera gärna dessa smörrebröd som förrätt.
Ingredienser
|
Panerad rödspätta
|
250 g |
|---|---|
| 2 msk | |
|
Danskt rågbröd
|
4 skivor |
|
Skivad gurka
|
1 |
|
Gemsallad
|
4 blad |
|
Citron
|
1 |
|
Plockad färsk dill
|
1 |
Cheddarmajonnäs:
| 50 g | |
| ½ dl | |
|
Äggula
|
1 |
|
Rapsolja
|
1½ dl |
|
Salt
|
½ tsk |
|
Vitvinsvinäger
|
2 msk |
|
Pressad citron
|
1 tsk |
|
Dijonsenap
|
1 msk |
Syrad rödlök:
|
Rödlök
|
1 |
|---|---|
|
Rödvinsvinäger
|
1 msk |
|
Strösocker
|
1 msk |
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Näringsvärden, per port
Energi:
640 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 4,4 g |
| Protein: | 13,3 % | 21 g |
| Fett: | 70,8 % | 51,2 g |
| Kolhydrater: | 15,9 % | 25 g |