Smörgås med rucola- och pestofärskost, blandade tomater och basilika

10 min Frukost Mellanmål
Smörgås med rucola- och pestofärskost, blandade tomater och basilika

Enkel och matig macka full med vitaminrika tomater och smakrik färskost med pesto. Brödet får extra smak när det rostas och är också ett smart sätt att ge nytt liv till bröd som blivit lite torrt.

  • Arla
  • Recept & mat
  • Smörgås med rucola- och pestofärskost, blandade tomater och basilika

Ingredienser

Surdegsbröd
4 skivor
40 g
Tomater, gärna olika färger
3
Salt och svartpeppar

Till garnering:

Färsk basilika
Olivolja
1 tsk

Gör så här

  • Rosta brödet och bred på ett lager färskost. Skiva tomaterna och lägg på smörgåsarna.
  • Toppa med basilika och olja. Salta och peppra efter smak.
Klart!

Näringsvärden, per styck

Energi:

195 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Protein: 6 g
Kolhydrater: 33 g
Fett: 4 g
https://www.arla.se/recept/smorgas-med-rucola--och-pestofarskost-blandade-tomater-och-basilika/