Smördressad majs- och potatissallad med spenat och picklad rödlök

30 min Buffé
Smördressad majs- och potatissallad med spenat och  picklad rödlök

Denna sallad med potatis, majs och spenat är ett utmärkt tillbehör på buffébordet. Den kan med fördel förberedas dagen innan den ska avnjutas.

  • Arla
  • Recept & mat
  • Smördressad majs- och potatissallad med spenat och picklad rödlök

Ingredienser

Små färskpotatis
800 g
Rödlökar
2
Ättiksprit 12%
½ dl
Vatten
1 dl
Strösocker
1 dl
Majskolvar
2
Babyspenat
50 g
Kapris
2 msk

Smördressing:

100 g
Citronsaft
4 msk
Vatten
3 msk
Salt
½ tsk
Nymald svartpeppar

Gör så här

  • Tvätta och koka potatisen.
  • Skiva löken tunt. Lägg i en kastrull. Tillsätt ättika, vatten och socker. Koka upp. Ta från värmen och låt löken svalna i lagen.
  • Ska bort kornen från majskolvarna.

Smördressing:

  • Skär smöret i kuber.
  • Koka upp citronsaft och vatten i en liten kastrull. Ta från värmen.
  • Tillsätt en smörbit åt gången under ständig vispning eller mixning med stavmixer. Såsen ska bli slät och gul.
  • Blanda potatis, avrunnen rödlök, majs, spenat och kapris med smördressingen. Smaka av med salt och peppar.
Klart!

Näringsvärden, per port

Energi:

260 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Protein: 6 g
Kolhydrater: 33 g
Fett: 12 g
https://www.arla.se/recept/smordressad-majs--och-potatissallad-med-spenat-och--picklad-rodlok/