Smördegspizza med chèvre, pistagenötter och citron

30 min
Arbetstid: 15 min
Buffé
Smördegspizza med chèvre, pistagenötter och citron

Denna snabba krispiga smördegspizza med smetana, getost, citron och pistagenötter är både enkel och otroligt god! Skär den i bitar och servera som snitt på mingelfesten.

Ingredienser

Kyld smördeg, ca 250 g
1 pkt
1 dl
Falbygdens® Getost
150 g
Skalade pistagenötter
½ dl
Citron, finrivet skal
1
Flingsalt
Svartpeppar

Gör så här

  • Sätt ugnen med en plåt i på 225° eller 210° varmluft.
  • Rulla ut smördegen med sitt bakplåtspapper. Nagga degen med en gaffel.
  • Bred smetana på pizzan. Smula över osten.
  • Grädda pizzan på den varma plåten i mitten av ugnen ca 10 min.
  • Toppa smördegspizzan med nötter, citronskal, salt och peppar.
Markera receptet som tillagat

Näringsvärden, per bit

Energi:

679 kcal

Energidistribution % Näringsvärden per bit
Fiber: - 4,2 g
Protein: 8,4 % 14,1 g
Fett: 68,1 % 52,3 g
Kolhydrater: 23,5 % 39,3 g
https://www.arla.se/recept/smordegspizza-med-chevre-pistagenotter-och-citron/