Smör- och ingefärskaramelliserat äpple med vaniljkräm

Smör- och ingefärskaramelliserat äpple med vaniljkräm

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(0 st)

30 min

En snabblagad och härlig dessert som funkar till både vardag och fest! Äpplet karamelliseras i stekpanna och får sting av inlagd ingefära, gari, och serveras med en underbar hemrörd vaniljkräm.

Liknande recept
Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Receptet gäller för 4 port

Vaniljkräm:

Karamelliserat äpple:

Rostade havregryn:

Gör så här

Gör så här

Vaniljkräm:

Dela och skrapa ur fröna från vaniljstången, lägg i en kastrull med mjölk och socker. Värm upp och låt mjölkblandningen dra en liten stund. Blanda äggulor med majsstärkelse i en bunke. Sila den varma mjölken över äggulorna under omrörning. Vispa till en slät smet och häll tillbaka i kastrullen. Värm på medelvärme under vispning, ca 2 min, tills det tjocknar. Låt kallna.

Karamelliserat äpple:

Kärna ur och skär äpplena i bitar. Smält sockret på medelvärme i en stekpanna. Tillsätt smör, hackad gari och äpple. Låt sjuda tills äppelbitarna mjuknat men inte blivit mos. Ta från värmen och låt svalna i lagen.

Rostade havregryn:

Sätt ugnen på 150°. Smält smöret och blanda med havregryn, socker och kanel på en plåt. Rosta i ugnen ca 10 min. Rör om några gånger under tiden. Låt svalna. Lägg karamelliserat äpple i skålar och klicka eller spritsa på rikligt med vaniljkräm. Toppa med rostade havregryn.

Näringsvärden, per port

  • Energi: 660 kcal
  • Protein: 7 g
  • Kolhydrater: 82 g
  • Fett: 33 g

Skriv ut

Källa: