Små semlor med Kesella

Små semlor med Kesella

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(478 st)

60+ min

Små, söta semlor med klassisk mandelmassa och vispgrädde. Minisemlor är kanske något för dig som tycker att vanliga semlor är för stora och mäktiga.

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Ta bort recept' : 'Spara recept' }}
Liknande recept

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

  • Mathem

Ingredienser

Receptet gäller för 30 st

Fyllning:

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

  • Mathem

Gör så här

Gör så här

  1. Smält smöret, tillsätt mjölken och värm till max 37°. Smula jästen i en bunke. Häll över mjölken. Rör om tills jästen har löst sig.
  2. Tillsätt salt, kvarg, kardemumma, socker och det mesta av mjölet. Arbeta degen kraftigt tills den känns smidig. Jäs under bakduk ca 30 min.
  3. Sätt ugnen på 250°.
  4. Arbeta degen på mjölat bakbord och baka ut små, runda och släta bullar. Lägg dem på plåtar med bakplåtspapper. Låt jäsa ca 20 min.
  5. Pensla med uppvispat ägg. Grädda i mitten av ugnen i 5-7 min. Låt bullarna svalna på galler under bakduk.
  6. Skär av ett litet lock på varje bulle. Gröp ur en del av inkråmet. Blanda det med riven mandelmassa och mjölk.
  7. Fyll bullarna med blandningen. Vispa grädden och klicka på bullarna. Lägg på locken, sikta över florsocker.

Skriv ut

Källa:

Andra goda förslag