Små lussekatter

Små lussekatter

60+ min Mellanmål Efterrätt
Lussekatter med kvarg, saffran och kardemumma i degen. De här lussekatterna är små och smakar så gott! Mums!
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/sma-lussekatter/

Gör så här

  • Smula jästen i en bunke. Smält smöret, tillsätt mjölken och värm till max 37°. Häll det över jästen.
  • Tillsätt kvarg, saffran, salt, kardemumma, socker och nästan allt mjöl. Arbeta degen smidig. Låt jäsa övertäckt ca 30 min.
  • Ta upp degen på mjölad bänk. Dela den i 50 bitar och baka ut till lussekatter. Lägg på plåtar med bakplåtspapper. Låt jäsa ca 20 min. Sätt ugnen på 225°.
  • Pensla med uppvispat ägg. Garnera med russin. Grädda i mitten av ugnen ca 5 min. Låt bullarna svalna på galler.
Klart!

Det går bra att byta Arla Köket Kesella® kvarg mot Arla Ko® Gräddfil eller Arla Köket® Matyoghurt.

Ingredienser

Jäst
25 g
Svenskt Smör från Arla®
50 g
2½ dl
1¼ dl
Saffran à 0,5 g
1 pkt
Salt
2 krm
Stötta kardemummakärnor
1 tsk
Strösocker
¾ dl
Vetemjöl, 8 dl
480 g
Russin
Ägg
1