Små lussekatter

Små lussekatter

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(109 st)

Lussekatter med kvarg, saffran och kardemumma i degen. De här lussekatterna är små och smakar så gott! Mums!

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Receptet gäller för 50 st

  • russin
  • 1 ägg

Gör så här:

Gör så här:

Smula jästen i en bunke. Smält smöret, tillsätt mjölken och värm till max 37°. Häll det över jästen. Tillsätt kvarg, saffran, salt, kardemumma, socker och nästan allt mjöl. Arbeta degen smidig. Låt jäsa övertäckt ca 30 min. Ta upp degen på mjölad bänk. Dela den i 50 bitar och baka ut till lussekatter. Lägg på plåtar med bakplåtspapper. Garnera med russin. Låt jäsa ca 20 min. Sätt ugnen på 225°. Pensla med uppvispat ägg. Grädda i mitten av ugnen ca 5 min. Låt bullarna svalna på galler.

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem