Skurna franska pepparkakor

Skurna franska pepparkakor

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(44 st)

Den här pepparkaksdegen behöver du inte kavla. Skär den i tunna skivor med en vass kniv och lägg på plåten.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Receptet gäller för 40 st

  • 100 g Arla® Svenskt Smör, rumsvarmt Normalsaltat 82%
  • 1 dl strösocker
  • ½ dl ljus sirap
  • 1 tsk malen ingefära
  • 1 tsk malen kanel
  • ½ tsk malen malen kryddnejlika
  • ½ tsk bikarbonat
  • ca 3 dl vetemjöl
  • 100 g hackad mandel

Gör så här:

Gör så här:

Vispa smör, socker och sirap tills det blir ljust och poröst. Använd gärna elvisp. Tillsätt kryddor, mandel och mjöl blandat med bikarbonat. Vispa på låg hastighet tills det blir en smulig deg. Tryck ihop smulorna med handen i bunken. Ta upp degen på mjölad bänk. Gör en rulle av degen, tjock som ett kvastskaft. Platta till rullen så att den blir fyrkantig. Vira in rullen i plastfolie och lägg den i kylen över natten. Sätt ugnen på 175°. Skär rullen i tunna skivor med en riktigt vass kniv. Lägg skivorna på en plåt med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen i 10-12 min. Låt kakorna kallna på plåten.

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem