Skördesallad med gräddig dressing

Skördesallad med gräddig dressing

Betyg

(0 st)

Morot och sparris kokas mjuka och marineras i olja och citron och blandas med krispig sallad. Grönsakerna toppas med en dressing med både krämighet och syra. God som förrätt eller tillbehör till stekt eller grillat. Receptet är skapat av Klas Lindberg, Årets Kock 2012.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner
  • 200 g färsk grön sparris
  • 4 morötter
  • ¼ rödlök
  • 1 msk kallpressad rapsolja
  • 2 tsk pressad citronsaft
  • 60 g blandad grönsallad
  • 1 knippe rädisor
  • 1 dl plockad färsk dragon

Gräddig citrondressing:

  • 1 dl Arla® vispgrädde Vispgrädde 40%
  • rivet skal och saft av 1 citron,ca 3 msk pressad citronsaft
  • ½ tsk salt
  • 1 krm svartpeppar

Gör så här:

Gör så här:

Börja med dressingen, blanda alla ingredienser till dressingen och ställ i kyl. Hyvla hälften av sparrisarna tunt med potatisskalare, lägg i isvatten. Koka resten av sparrisen i saltat vatten, ca ½ min. Spola dem kalla i vatten. Skala morötterna och koka dem mjuka i saltat vatten. Skär sparris, morötter och rädisor i grova bitar. Skala och skiva rödlöken tunt. Blanda grönsakerna med olja och pressad citron. Fördela salladen på ett fat, toppa med grönsakerna, hyvlad sparris, rädisor och dragon. Ringla över dressingen.

Näringsvärden, per port

  • Energi: 180 kcal
  • Protein: 3 g
  • Kolhydrater: 10 g
  • Fett: 14 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem