Skinkstek med citron och persiljesås

Skinkstek med citron och persiljesås

Betyg

(41 st)

Skinkstek i ugn som får härlig syra av citronskal och saft som pressas över, innan den stoppas i ugnen. Servera skinksteken med underbar persiljesås.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner
  • 1 kg benfri färsk skinka
  • pressad saft av ½ citroner
  • rivet skal av 1 citron
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar

Persiljesås:

Gör så här:

Gör så här:

Sätt ugnen på 175°. Lägg steken i en ugnssäker form. Pressa över citronsaft, salta, peppra och strö över hälften av det rivna citronskalet. Stick in en köttermometer så att spetsen kommer mitt i stekens tjockaste del. Stek i nedre delen av ugnen tills termometern visar 70°, 1-1 1/2 tim. Ta ut steken, täck den med folie och låt den vila medan såsen tillagas. Sås: Mät upp och sila ner steksky och buljong i en kastrull. Tillsätt crème fraiche och låt koka ihop några min. Rör ner nästan all persilja och smaka av med honung och ev salt. Strö resten av persilja och citronskal över steken. Skär den i tunna skivor. Servera med såsen, kokt potatis och kokta grönsaker.

Näringsvärden, per portion inklusive tillbehör

  • Energi: 325 kcal
  • Protein: 11 g
  • Kolhydrater: 45 g
  • Fett: 11 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem