Skinkstek med citron och persiljesås

Skinkstek med citron och persiljesås

2 tim
Huvudrätt
Skinkstek i ugn som får härlig syra av citronskal och saft som pressas över, innan den stoppas i ugnen. Servera skinksteken med underbar persiljesås.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/skinkstek-med-citron-och-persiljesas/

Gör så här

  • Sätt ugnen på 175° eller 160° varmluft.
  • Lägg steken i en ugnssäker form. Pressa över citronsaft, salta, peppra och strö över hälften av det rivna citronskalet.
  • Stick in en köttermometer så att spetsen kommer mitt i stekens tjockaste del. Stek i nedre delen av ugnen tills termometern visar 70°, 1-1 ½ tim.
  • Ta ut steken, täck den med folie och låt den vila medan såsen tillagas.
  • Mät upp och sila ner steksky och buljong i en kastrull. Tillsätt crème fraiche och låt koka ihop några min.
  • Rör ner nästan all persilja och smaka av med honung och ev salt.
  • Strö resten av persilja och citronskal över steken. Skär den i tunna skivor.
  • Servera med såsen, kokt potatis och kokta grönsaker.
Klart!
Energi:

325 kcal

Protein: 11 g
Kolhydrater: 45 g
Fett: 11 g

Ingredienser

Benfri färsk skinka
1 kg
Citron
pressad saft av ½
Citron
rivet skal av 1
Salt
1 tsk
Svartpeppar
1 krm
Persiljesås:
Sky
1 dl
Hönsbuljong
1 dl
4 dl
Hackad färsk persilja
2½ dl
Flytande honung
2 tsk
Salt