Skinksås

30 min Huvudrätt
Skinksås

Recept på en krämig skinksås - snabb och enkel vardagsmat när den är som bäst. I det här receptet har vi gjort en pasta med skinksås toppad med färsk basilika och smaksatt med cheddar. Den här skinksåsen blir lätt en favorit!

Ingredienser

Pasta, gärna fullkorn
360 g
Rökt skinka
120 g
Vitlöksklyftor
2
1 msk
2 dl
Frysta gröna ärter
1 dl
1 dl
Salt
½ tsk
Svartpeppar
2 krm
Färsk basilika
1 kruka

Sallad:

Röd paprika
1
Gurka
1
Spenat
70 g
Rödvinsvinäger
½ msk

Gör så här

  • Koka pastan enligt anvisning på förpackningen.
  • Gör salladen - Skär paprika och gurka i små bitar. Blanda paprika, gurka och spenat i en skål. Ringla över vinäger. Ställ åt sidan.
  • Tärna skinka. Skala och skiva vitlöken. Hetta upp en kastrull med smör. Fräs skinka och vitlök 2–3 min.
  • Tillsätt grädde och ärtor, koka upp. Ta från värmen och rör ner osten.
  • Salta och peppra. Blanda skinksåsen med nykokt pasta och basilika. Servera direkt med salladen.
Markera receptet som tillagat

Näringsvärden, per port

Energi:

541 kcal

Energidistribution % Näringsvärden per port
Fiber: - 4,4 g
Protein: 18,4 % 24,5 g
Fett: 27,3 % 16,7 g
Kolhydrater: 54,3 % 72,4 g
https://www.arla.se/recept/skinksas/