Skinksås

30 min Huvudrätt
Skinksås

Recept på en krämig skinksås - snabb och enkel vardagsmat när den är som bäst. I det här receptet har vi gjort en pasta med skinksås toppad med färsk basilika och smaksatt med cheddar. Den här skinksåsen blir lätt en favorit!

Ingredienser

Pasta
4 port
Rökt skinka
120 g
Vitlöksklyftor
2
Svenskt Smör från Arla®
1 msk
Arla Köket® Matlagningsgrädde
2 dl
Frysta gröna ärter
1 dl
Kvibille® Riven ost cheddar
150 g
Salt och svartpeppar
Färsk basilika
1 kruka

Gör så här

  • Koka pastan enligt anvisning på förpackningen.
  • Tärna skinka. Skala och skiva vitlöken. Hetta upp en kastrull med smör. Fräs skinka och vitlök 2–3 min.
  • Tillsätt grädde och ärtor, koka upp. Ta från värmen och rör ner osten.
  • Smaka av med salt och peppar och blanda skinksåsen med nykokt pasta och basilika. Servera direkt.
Markera receptet som tillagat

Näringsvärden, per port med pasta

Energi:

622 kcal

Näringsvärden per port med pasta
Protein: 30 g
Fett: 24 g
Kolhydrater: 68 g
https://www.arla.se/recept/skinksas/