Färsk tomatsås

Färsk tomatsås

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(63 st)

En frisk och len sås med mycket smak. Välj gärna plommontomater för en fylligare sås.

Liknande recept
Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner

Gör så här

Gör så här

Skär tomaterna i bitar. Skala och hacka lök och vitlök. Fräs löken i smör-&rapsolja i en kastrull. Rör i tomater, vatten, buljongtärning, peppar och honung. Låt såsen koka utan lock ca 10 min. Hacka basilikan och rör ner den i såsen. Smaka av med salt. Blanda ner grädden. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Servera såsen till pastan och toppa med riven ost

Näringsvärden, per portion exklusive tillbehör

  • Energi: 245 kcal
  • Protein: 8 g
  • Kolhydrater: 11 g
  • Fett: 19 g

Skriv ut

Källa: