Skållat bondbröd

Skållat bondbröd

2 tim 30 min
Buffé Mellanmål Frukost
Går att frysa
Det doftar nybakat! Skållning och kvarg håller brödet saftigt.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/skallat-bondbrod/

Gör så här

  • Blanda vetekross och rågmjöl i en bunke. Koka upp vattnet, häll det över och rör om. Ställ bunken i kallt vatten.
  • Rör om då och då. Låt stå ca 40 min.
  • Tillsätt smulad jäst, kvarg, smör, salt och större delen av mjölet. Arbeta degen smidig. Låt jäsa 30 min.
  • Sätt ugnen på 250° eller 225° varmluft.
  • Dela degen i två delar och forma till limpor. Lägg dem på bakplåtspapper på en plåt. Låt jäsa ca 30 min.
  • Sätt in plåten i mitten av ugnen och sänk värmen till 200° eller 180° varmluft. Grädda 35–40 min.
  • Låt bröden svalna på galler.
Klart!
Energi:

1310 kcal

Protein: 46 g
Kolhydrater: 222 g
Fett: 28 g

Ingredienser

Vetekross
2 dl
Grovt rågmjöl
2 dl
Vatten
5 dl
Jäst
50 g
1 dl
50 g
Salt
2 tsk
Vetemjöl special med fullkorn
7 dl