Skållat bondbröd

Skållat bondbröd

Betyg

(17 st)

Det doftar nybakat! Skållning och kvarg håller brödet saftigt.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Receptet gäller för 2 st

Gör så här:

Gör så här:

Blanda vetekross och rågmjöl i en bunke. Koka upp vattnet, häll det över och rör om. Ställ bunken i kallt vatten. Rör om då och då och kyl till 37°, ca 40 min. Tillsätt jäst, kvarg, smör, salt och större delen av mjölet. Arbeta degen smidig. Låt jäsa 30 min. Sätt ugnen på 250°. Dela degen i två delar och forma till limpor. Lägg dem på bakplåtspapper på en plåt. Låt jäsa ca 30 min. Sätt in plåten i mitten av ugnen och sänk värmen till 200°. Grädda 35–40 min. Låt bröden svalna på galler.

Näringsvärden, per styck

  • Energi: 1310 kcal
  • Protein: 46 g
  • Kolhydrater: 222 g
  • Fett: 28 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem