Skaldjurspizza med cheddar

Skaldjurspizza med cheddar

Betyg

(4 st)

Recept på pizza med havets läckerheter i fyllningen. Himmelsk för alla som älskar skaldjur!

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner

Fyllning:

Topping:

  • 500 g räkor med skal
  • 1 dl hackad färsk dill
  • rivet skal av ½ citroner
  • 100 g ärtskott

Gör så här:

Gör så här:

Smula jästen i en bunke. Tillsätt vatten, smör-&rapsolja, salt och större delen av mjölet. Arbeta till en smidig deg. Låt jäsa övertäckt ca 30 min. Sätt ugnen på 250°. Låt musslor och kronärtskockshjärtan rinna av i en sil. Dela varje kronärtskockshjärta i fyra delar. Kavla ut degen till 2 stora eller 4 små bottnar. Lägg över dem på bakplåtspapper på plåtar. Strö över 2/3 av osten. Lägg på musslor och kronärtskockshjärtan och krydda med peppar. Strö över resten av osten. Grädda i mitten av ugnen 10–15 min. Skala räkorna och blanda med dill och citron. Fördela räkorna och ärtskotten på pizzan och servera genast.

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem