Skaldjur i citrussås

30 min Huvudrätt Lunch Middag
Skaldjur i citrussås

Goda skaldjur i läcker sås med blodgrape. Lyxig och lätt festmat.

Ingredienser

Blandade skaldjur t ex räkor och kräftstjärtar
300 g
Blodgrape
1
Purjolök
1
Vitlöksklyfta
1
2½ dl
Vetemjöl
1 msk
Hönsbuljong
½ tärning
Pressad limesaft
1 msk
Honung
½ msk
Malen ingefära
1 tsk
Sambal oelek
½ tsk
2 tsk

Gör så här

  • Skala grapefrukten med kniv och skär ut hinnfria klyftor. Halvera klyftorna.
  • Strimla purjolöken. Skala och hacka vitlöken.
  • Vispa ihop grädde, mjöl, smulad buljongtärning, limesaft, honung, ingefära och sambal oelek i en gryta. Koka upp under vispning och låt koka ca 3 min.
  • Fräs purjolök, vitlök och skaldjur hastigt i smör-&rapsolja i en stekpanna.
  • Rör ner det i såsen tillsammans med grapefrukten. Servera med fullkornsris.
Klart!

Näringsvärden, per portion inklusive tillbehör

Energi:

395 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Protein: 6 g
Kolhydrater: 44 g
Fett: 13 g
https://www.arla.se/recept/skaldjur-i-citrussas/