Sillsallad med ost

30 min Buffé Förrätt
Sillsallad med ost

Annorlunda sillsallad med smak av fänkål och en extra vällagrad ost. Såväl nyskapande som lyxig.

Ingredienser

Matjessillfiléer
200 g
100 g
Fänkål
200 g
Röd lök
1
Rapsolja
1 msk
Svartpeppar
1 krm

Löjromsgräddfil:

2 dl
Löjrom
½ dl

Gör så här

  • Låt sillen rinna av och skär den i tunna bitar. Skär osten i tunna stavar.
  • Halvera fänkålen och skala löken. Skär dem i mycket tunna skivor.
  • Blanda fänkål och lök med olja och peppar, rör om en halv minut så att det mjuknar. Vänd ner sill och ost.
  • Blanda gräddfil och löjrom.
  • Servera salladen med såsen och knäckebröd.
Klart!

Näringsvärden, per portion exklusive tillbehör

Energi:

335 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Protein: 19 g
Kolhydrater: 12 g
Fett: 24 g
https://www.arla.se/recept/sillsallad-med-ost/