Sharonsallad med rökt skinka

20 min Förrätt
Sharonsallad med rökt skinka

Fruktens kryddighet matchar den rökta skinkan perfekt

Ingredienser

Sharonfrukter
2
Litet äpple
1
Apelsin
1
Sockerärter
100 g
250 g
Salt
2 krm
Rökt skinka i skivor
100 g

Gör så här

  • Skär sharonfrukten i bitar. Kärna ur äpplet och skala apelsinen med kniv. Skär dem i bitar.
  • Förväll sockerärtorna ca 1 min i kokande vatten. Häll av vattnet och spola dem i kallt vatten. Dela sockerärtorna i halvor.
  • Blanda frukt och sockerärtor med kvarg. Smaka av med salt.
  • Lägg upp skinka och sallad på 4 assietter.
Klart!

Sharonfrukterna kan även bytas ut mot 2 persimonfrukter, ca 200g.

Näringsvärden, per portion exklusive tillbehör

Energi:

185 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Protein: 13 g
Kolhydrater: 17 g
Fett: 7 g
https://www.arla.se/recept/sharonsallad-med-rokt-skinka/