Sharonsallad med rökt skinka

20 min Förrätt Tillbehör
Sharonsallad med rökt skinka

Fruktens kryddighet matchar den rökta skinkan perfekt

Ingredienser

Sharonfrukter
2
Litet äpple
1
Apelsin
1
Sockerärter
100 g
250 g
Salt
2 krm
Rökt skinka i skivor
100 g

Gör så här

  • Skär sharonfrukten i bitar. Kärna ur äpplet och skala apelsinen med kniv. Skär dem i bitar.
  • Förväll sockerärtorna ca 1 min i kokande vatten. Häll av vattnet och spola dem i kallt vatten. Dela sockerärtorna i halvor.
  • Blanda frukt och sockerärtor med kvarg. Smaka av med salt.
  • Lägg upp skinka och sallad på 4 assietter.
Markera receptet som tillagat

Sharonfrukterna kan även bytas ut mot 2 persimonfrukter, ca 200g.

Näringsvärden, per port

Energi:

204 kcal

Energidistribution % Näringsvärden per port
Fiber: - 2,8 g
Protein: 25,4 % 12,8 g
Fett: 34,6 % 8 g
Kolhydrater: 40 % 20,1 g
https://www.arla.se/recept/sharonsallad-med-rokt-skinka/