Sesamwok

Sesamwok

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(24 st)

Rostade sesamfrön ger en fin smakbrytning till wokade grönsaker. Gott med jasminris och sojasås.

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Ta bort recept' : 'Spara recept' }}
Liknande recept

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

  • Mathem

Ingredienser

Antal portioner

  • ½ dl sesamfrön
  • 600 g frysta wokgrönsaker t ex thai
  • 1 msk rapsolja
  • 1 tsk Arla® Svenskt Smör Normalsaltat 82%
  • 1 msk ljus soja
  • ½ msk riven färsk ingefära
  • ½ tsk salt
  • 1 krm chilipulver
  • ½ msk sesamolja
  • ½ msk rårörsocker

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

  • Mathem

Gör så här

Gör så här

Rosta sesamfröna i en torr, het wok eller stekpanna. Ta upp fröna på ett fat så länge. Hetta upp olja och smör i en wok eller stekpanna tills smöret är brunt. Woka grönsakerna 3–5 min under omrörning. Krydda med soja, ingefära, salt, peppar, sesamolja och farin eller råsocker. Strö sesamfröna över.

Näringsvärden, per portion inklusive tillbehör

  • Energi: 380 kcal
  • Protein: 9 g
  • Kolhydrater: 55 g
  • Fett: 14 g

Skriv ut

Källa:

Andra goda förslag