Senaps- och honungsbakad lax

20 min Huvudrätt Lunch Middag
Senaps- och honungsbakad lax

Lättlagad lax med smakrikt täcke på färskost och flagad mandel. Servera gärna den ugnsbakade laxen med kokta grönsaker och kokt potatis.

Ingredienser

Laxfilé, á ca 150 g
6 bitar
Salt
½ tsk
150 g
Dijonsenap
1 msk
Flytande honung
1 msk
Mandelspån
½ dl
Ev hackad färsk gräslök

Gör så här

  • Sätt ugnen på 225° eller 200° varmluft.
  • Salta laxen. Rör ihop färskost, senap och flytande honung och bred på laxen. Strö över mandel.
  • Baka i mitten av ugnen tills laxens innertemperatur är 45– 50°, ca 10 min.
  • Garnera ev med gräslök vid servering.
Lägg till recept till tillagad

Blanda en klick Bregott Havssalt med dina nykota potatisar så smakar de ännu godare!

Näringsvärden, per port inkl tillbehör

Energi:

535 kcal

Energifördelning: per port inkl tillbehör
Protein: 34 g
Fett: 28 g
Kolhydrater: 35 g
https://www.arla.se/recept/senaps--och-honungsbakad-lax/