Senaps- och honungsbakad lax

Senaps- och honungsbakad lax

20 min Huvudrätt
Lättlagad lax med smakrikt täcke på färskost och flagad mandel. Servera gärna den ugnsbakade laxen med kokta grönsaker och kokt potatis.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat

Gör så här

  • Sätt ugnen på 225°.
  • Salta laxen. Rör ihop färskost, senap och flytande honung och bred på laxen. Strö över mandel.
  • Baka i mitten av ugnen tills laxens innertemperatur är 45– 50°, ca 10 min.
  • Garnera ev med gräslök vid servering.
Klart!
Tips:

Blanda en klick Bregott Havssalt med dina nykota potatisar så smakar de ännu godare!

Energi:

535 kcal

Protein: 34 g
Kolhydrater: 35 g
Fett: 28 g

Ingredienser

Laxfilé, á ca 150 g
6 bitar
Salt
½ tsk
Arla® Färskost Naturell
150 g
Dijonsenap
1 msk
Flytande honung
1 msk
Mandelspån
½ dl
Ev hackad färsk gräslök