Upptäck
Recept & mat
Produkter
Hållbarhet
Om Arla
Arla
Recept & mat
Senaps- och honungsbakad lax
Senaps- och honungsbakad lax
20 min
Huvudrätt
•
Se kommentarer
Lättlagad lax med smakrikt täcke på färskost och flagad mandel. Servera gärna den ugnsbakade laxen med kokta grönsaker och kokt potatis.
Andra liknande recept
30 min
Lax i ugn med spenat och citronsås
(214)
50 min
Bakad laxfilé med risotto
(38)
30 min
Ugnsbakad lax med enkel potatissallad
(157)
30 min
Lax i ugn med basilika
(214)
25 min
Nötpanerad lax med zucchinitagliatelle
(92)
Fler recept
Provlagat av Arla Mat
Gör så här
Sätt ugnen på 225°.
Salta laxen. Rör ihop färskost, senap och flytande honung och bred på laxen. Strö över mandel.
Baka i mitten av ugnen tills laxens innertemperatur är 45– 50°, ca 10 min.
Garnera ev med gräslök vid servering.
Klart!
Tips:
Blanda en klick Bregott Havssalt med dina nykota potatisar så smakar de ännu godare!
Näringsvärden, per port inkl tillbehör
Energi:
535 kcal
Protein:
34 g
Kolhydrater:
35 g
Fett:
28 g
Ingredienser
Laxfilé, á ca 150 g
6 bitar
Salt
½ tsk
Arla® Färskost Naturell
150 g
Dijonsenap
1 msk
Flytande honung
1 msk
Mandelspån
½ dl
Ev hackad färsk gräslök
Andra liknande recept
30 min
Lax i ugn med spenat och citronsås
(214)
50 min
Bakad laxfilé med risotto
(38)
30 min
Ugnsbakad lax med enkel potatissallad
(157)
30 min
Lax i ugn med basilika
(214)
25 min
Nötpanerad lax med zucchinitagliatelle
(92)
60+ min
Langos
(52)
30 min
Krustader med syrlig laxröra och getostkräm med parmaskinka och hjortron
(8)
60+ min
Bagels
(104)
1 tim
Bakad potatis med räkröra
(78)
60+ min
Laxpaj med spenat
(388)
Fler recept
Arlakadabra – pyssel och kul
Falbygdens ost – ostbutik med hemleverans
Arla Mat – receptapp
Nyhetsbrev
Arlas webbshop
Konsumentforum