Senaps- och honungsbakad lax

Senaps- och honungsbakad lax

Lättlagad lax med smakrikt täcke på färskost och flagad mandel. Servera gärna den ugnsbakade laxen med kokta grönsaker och kokt potatis.
Betyg (255 st)

Mitt betyg:

Senaps- och honungsbakad lax

Lättlagad lax med smakrikt täcke på färskost och flagad mandel. Servera gärna den ugnsbakade laxen med kokta grönsaker och kokt potatis.

Lägg i varukorgen

Finns i din varukorg

Visste du att du kan få alla ingredienserna levererade hem till dig.

Lägg i varukorgen

Antal portioner
  • 6 bitar laxfilé, á ca 150 g
  • 1/2 tsk salt
  • 150 g Arla® färskost naturell Färskost Naturell 25%
  • 1 msk dijonsenap
  • 1 msk flytande honung
  • 1/2 dl mandelspån
  • ev hackad färsk gräslök

Gör så här:

Sätt ugnen på 225°. Salta laxen. Rör ihop färskost, senap och flytande honung och bred på laxen. Strö över mandel. Baka i mitten av ugnen tills laxens innertemperatur är 45– 50°, ca 10 min. Garnera ev med gräslök vid servering.

Källa:

Rekommenderade produkter

Näringsvärden, per port inkl tillbehör

  • Energi: 535 kcal
  • Protein: 34 g
  • Kolhydrater: 35 g
  • Fett: 28 g
Skriv ut

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Visste du att du kan få alla ingredienserna levererade hem till dig.