Senaps- och honungsbakad lax
20 min
•
Arbetstid: 20 min
Huvudrätt
Lunch
Middag
•
Lättlagad lax med smakrikt täcke på färskost och flagad mandel. Servera gärna den ugnsbakade laxen med kokta grönsaker och kokt potatis.
Ingredienser
|
Laxfilé, á ca 150 g
|
6 bitar |
|---|---|
|
Salt
|
½ tsk |
| 150 g | |
|
Dijonsenap
|
1 msk |
|
Flytande honung
|
1 msk |
|
Mandelspån
|
½ dl |
|
Ev hackad färsk gräslök
|
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Blanda en klick Bregott Havssalt med dina nykota potatisar så smakar de ännu godare!
Näringsvärden, per port
Energi:
354 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 0,5 g |
| Protein: | 31,1 % | 27,1 g |
| Fett: | 63,3 % | 25,3 g |
| Kolhydrater: | 5,6 % | 4,9 g |