Semmelwrap

Semmelwrap

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(218 st)

Denna supertrendiga semmelwrap skapades av Mattias Ljungberg på Tössebageriet. Det är en klassisk semla i smakerna, vetedeg med kardemumma, mandelmassa och vispgrädde, men serveras i annan form. Det är viktigt att kavla degen riktigt tunt och vara försiktig med gräddningen, så att wrapen blir saftig och går att rulla.

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Ta bort recept' : 'Spara recept' }}
Liknande recept

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

  • Mathem

Ingredienser

Receptet gäller för 12 st

Fyllning:

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

  • Mathem

Gör så här

Gör så här

  1. Smula jästen i en bunken. Värm mjölk och vatten till max 37° och häll över jästen.
  2. Tillsätt smör, socker, salt, kardemumma, ägg, bakpulver och det mesta av mjölet. Arbeta degen smidig. Låt jäsa 30-40 min.
  3. Sätt ugnen på 225°. Ta upp degen på mjölad arbetsbänk och dela degen i 12 bitar, rulla till släta bullar. Kavla ut varje bulle till en mycket tunn platta, 1-2 mm tjock och ca 20 cm i diameter.
  4. Strö ev lite mjöl på bordet så att de inte fastnar. Lägg dem på plåtar med bakplåtspapper.
  5. Grädda i mitten av ugnen 3-4 min. De ska vara precis genomgräddade och inte fått färg eftersom de ska kunna vikas utan att spricka.
  6. Låt bröden svalna mellan bakdukar så att de håller sig mjuka.

Fyllning:

  1. Riv mandelmassan och blanda med mjölk till en slät kräm. Spritsa eller bred ut mandelmassan på mitten av wrapsen.
  2. Vispa grädden och spritsa eller klicka den på fyllningen. Vik ihop som en wrap. Botten först, vik sedan in kanterna över fyllningen.
  3. Pudra ev florsocker över och packa in i smörpapper.

Näringsvärden, per styck

  • Energi: 315 kcal
  • Protein: 7 g
  • Kolhydrater: 36 g
  • Fett: 16 g

Skriv ut

Källa:

Andra goda förslag