Semlor
1 tim 15 min
•
Arbetstid: 15 min
•
Semlor enligt klassiskt recept - garanterat världens godaste semla! Fyll semlan med mandelmassa och vispad grädde. Sikta sedan vackert florsocker över locket!
Ingredienser
Fördeg:
| 2 dl | |
|
Jäst
|
25 g |
|
Vetemjöl, ca 4 dl
|
240 g |
|
Vetemjöl, ca 3 dl
|
180 g |
|---|---|
|
Ägg
|
1 |
|
Salt
|
½ tsk |
|
Stötta kardemummakärnor
|
1 msk |
|
Strösocker
|
1 dl |
| 100 g | |
|
Uppvispat ägg till pensling
|
1 |
Fyllning:
| ½ dl | |
|
Mandelmassa av god kvalitet
|
75 g |
|
Mandel, grovhackad
|
½ dl |
| 2 dl | |
|
Florsocker
|
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Att väga mjölet istället för att använda dl-måttet garanterar en perfekt deg och saftig semla.
Näringsvärden, per st
Energi:
353 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per st | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 2,3 g |
| Protein: | 7,7 % | 6,7 g |
| Fett: | 48,2 % | 19,2 g |
| Kolhydrater: | 44,1 % | 38,3 g |
Video
Semlor – så lyckas du
Årets Konditor 2015, Sara Hultberg, ger sina bästa tips för att du ska lyckas med semmelbaket.