Seafood chowder

45 min
Arbetstid: 45 min
Huvudrätt Lunch Middag
Seafood chowder

Chowder är en krämig soppa, här på irländskt vis med både mjölk och grädde.

Ingredienser

Gul lök
1
Vitlöksklyftor
2
Potatis
450 g
Morot
200 g
Blekselleri
2 stjälkar
Vetemjöl
2 msk
6 dl
4 dl
Skaldjursfond
2 msk
Laxfilé
300 g
Koljafilé
300 g
Stora skalade räkor
150 g
Citron
rivet skal och pressad saft av 1
Salt och peppar

Gör så här

  • Skala och hacka lökarna. Skala potatis och morötter och skär i bitar. Strimla sellerin.
  • Fräs löken i smör-&rapsolja i en kastrull. Rör i mjölet, späd med lite av mjölken.
  • Tillsätt potatis, morötter, resten av mjölken, grädde och skaldjursfond. Låt koka ca 5 min.
  • Skär fisken i bitar. Lägg i fisken och koka ytterligare 3–5 min. Rör ner selleri, räkor, citronskal och -saft. Smaka av med salt och peppar.
Markera receptet som tillagat

Näringsvärden, per port

Energi:

851 kcal

Energidistribution % Näringsvärden per port
Fiber: - 6,2 g
Protein: 22,5 % 47,2 g
Fett: 58,3 % 56 g
Kolhydrater: 19,2 % 40,3 g
https://www.arla.se/recept/seafood-chowder/