Savoykålsrisotto med rosépepparstekta laxspett

Savoykålsrisotto med rosépepparstekta laxspett

Betyg

(46 st)

Krämig, ingefärsdoftande risotto möter mild lax med kryddig, aromatisk rosépeppar.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner

Gör så här:

Gör så här:

Skala och finhacka löken. Strimla kålen. Fräs löken i smör. Tillsätt riset och 2 dl buljong och koka upp. Rör ner kål, ingefära och vitlök. Koka på svag värme utan lock ca 20 min. Rör i buljongen lite i taget under kokningen. Vispa grädden och rör ner. Smaka av med salt. Sätt ugnen på 225°. Skär laxen i längder ca 10 x 1 ½ cm. Trä upp på grillspett. Pensla med smör- &rapsolja, salta och krydda med stött rosépeppar. Stek spetten i mitten av ugnen ca 10 min. Servera till risotton.

Näringsvärden, per portion exklusive tillbehör

  • Energi: 660 kcal
  • Protein: 35 g
  • Kolhydrater: 48 g
  • Fett: 37 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem