Savoykålsrisotto med rosépepparstekta laxspett

Savoykålsrisotto med rosépepparstekta laxspett

50 min
Huvudrätt
Krämig, ingefärsdoftande risotto möter mild lax med kryddig, aromatisk rosépeppar.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/savoykalsrisotto-med-rosepepparstekta-laxspett/

Gör så här

  • Strimla kålen. Skala och finhacka löken.
  • Fräs löken i smör. Tillsätt riset och 2 dl buljong och koka upp. Rör ner kål, ingefära och vitlök.
  • Koka på svag värme utan lock ca 20 min. Rör i buljongen lite i taget under kokningen. Vispa grädden och rör ner. Smaka av med salt.
  • Sätt ugnen på 225° eller 200° varmluft.
  • Skär laxen i längder ca 10 x 1 ½ cm. Trä upp på grillspett.
  • Smält smöret och pensla över. Salta och krydda med stött rosépeppar.
  • Stek spetten i mitten av ugnen ca 10 min. Servera till risotton.
Klart!
Energi:

660 kcal

Energifördelning:
Energifördelning:
Protein: 35 g
Kolhydrater: 48 g
Fett: 37 g

Ingredienser

Avorioris
2 dl
Savoykål
300 g
Schalottenlökar
4
2 msk
Grönsaksbuljong
6 dl
Riven färsk ingefära
½ tsk
Pressade vitlöksklyftor
2
1 dl
Salt
Laxfilé
600 g
Rosépeppar
1 msk
1 msk
Salt
tsk