
Savoykålsrisotto med rosépepparstekta laxspett
Krämig, ingefärsdoftande risotto möter mild lax med kryddig, aromatisk rosépeppar.
Ingredienser
Antal portioner
- 2 dl avorioris
- 4 schalottenlökar
- 300 g savoykål
-
2 msk Arla® Smör&rapsolja gourmet
- 2 pressade vitlöksklyftor
- 6 dl grönsaksbuljong
- ½ tsk riven färsk ingefära
-
1 dl Arla® vispgrädde
- salt
- 600 g laxfilé
- 1 msk rosépeppar
-
1 msk Arla Köket® Smör-&rapsolja
- salt
Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem
Gör så här
Gör så här
Skala och finhacka löken. Strimla kålen. Fräs löken i smör. Tillsätt riset och 2 dl buljong och koka upp. Rör ner kål, ingefära och vitlök. Koka på svag värme utan lock ca 20 min. Rör i buljongen lite i taget under kokningen. Vispa grädden och rör ner. Smaka av med salt. Sätt ugnen på 225°. Skär laxen i längder ca 10 x 1 ½ cm. Trä upp på grillspett. Pensla med smör- &rapsolja, salta och krydda med stött rosépeppar. Stek spetten i mitten av ugnen ca 10 min. Servera till risotton.
Näringsvärden, per portion exklusive tillbehör
- Energi: 660 kcal
- Protein: 35 g
- Kolhydrater: 48 g
- Fett: 37 g
Provlagat av Arla Köket
Skriv ut