Savoykålsrisotto med rosépepparstekta laxspett
50 min
•
Arbetstid: 50 min
Huvudrätt
Lunch
Middag
•
Krämig, ingefärsdoftande risotto möter mild lax med kryddig, aromatisk rosépeppar.
Ingredienser
|
Avorioris
|
2 dl |
|---|---|
|
Savoykål
|
300 g |
|
Schalottenlökar
|
4 |
| 2 msk | |
|
Grönsaksbuljong
|
6 dl |
|
Riven färsk ingefära
|
½ tsk |
|
Pressade vitlöksklyftor
|
2 |
| 1 dl | |
|
Salt
|
|
Laxfilé
|
600 g |
|---|---|
|
Rosépeppar
|
1 msk |
| 1 msk | |
|
Salt
|
tsk |
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Näringsvärden, per port
Energi:
685 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 3,5 g |
| Protein: | 21,6 % | 36,4 g |
| Fett: | 53,7 % | 41,6 g |
| Kolhydrater: | 24,7 % | 41,7 g |