Sås till rökt fisk

10 min
Arbetstid: 10 min
Tillbehör
Sås till rökt fisk

Kall sås på gräddfil med underbart god smak från apelsin, fänkål och gräslök. Den passar till all sorts rökt fisk.

Ingredienser

2 dl
Apelsin
rivet skal av ½
Stött fänkålsfrön
½ tsk
Hackad färsk gräslök
½ dl
Salt
2 krm
Flytande honung
½ tsk

Gör så här

  • Blanda gräddfil och övriga ingredienser.
  • Låt stå i kyl ca 30 min.
Markera receptet som tillagat

Näringsvärden, per port

Energi:

82 kcal

Energidistribution % Näringsvärden per port
Fiber: - 0,3 g
Protein: 9,5 % 1,9 g
Fett: 66,1 % 6,1 g
Kolhydrater: 24,4 % 4,9 g
https://www.arla.se/recept/sas-till-rokt-fisk/