Receptsamling
Sås till kyckling
Kyckling är gott på alla vis, förhöj matupplevelsen med en riktigt god sås som tillbehör eller som en del av maträtten. Här tipsar vi dig om en mängd fina recept på både kalla och varma såser som med fördel kan användas som sås till kyckling.
Enkel kall sås till kyckling på max 3 ingredienser (plus salt och peppar!)
Har du bråttom? Ingen fara! Här är några tips på goda såser du kan röra ihop på nolltid:
- Söt sås med lite sting: Créme fraiche med sweet chilisås
- Läskande syra: Créme fraiche plus riven citron
- Klassisk vitlökssås: Turkisk yoghurt, majonnäs och pressade vitlöksklyftor
- Italienska smaker: Créme fraiche och hackade soltorkade tomater
Här hittar du fler tips på snabba såser!
När är kycklingen klar?
Rätt innetemperatur för kyckling kan variera beroende på vilken del av kycklingen du använder eller hur du tillagar den. Men en snabb regel är att den tjockaste delen på en kycklingfilé bör vara 72° C.