Rostad kyckling med dragonsås

Rostad kyckling med dragonsås

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(4 st)

60+ min

Hel kyckling som får smak av dragon och vitlök. Servera med en krämig sås.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner
  • 1 hel kyckling
  • 1 tsk salt

Dragonsås:

Brynt smör:

Gör så här:

Gör så här:

Sätt ugnen på 180°. Lägg kycklingen på en plåt med bakplåtspapper. Salta och baka i ugn till en innertemperatur av 82° i låret. Koka ihop kycklingfond, vatten och syrad grädde. Tillsätt dragon och smaka av med salt, svartpeppar och champagnevinäger. Bryn smöret med vitlök och timjan. Skeda det brynta smöret över kycklingen, och servera med dragonsås.

Skriv ut

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem