Rostad kyckling med dragonsås

Rostad kyckling med dragonsås

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(4 st)

60+ min

Hel kyckling som får smak av dragon och vitlök. Servera med en krämig sås.

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Ta bort recept' : 'Spara recept' }}
Liknande recept

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

  • Mathem

Ingredienser

Antal portioner

  • 1 hel kyckling
  • 1 tsk salt

Dragonsås:

Brynt smör:

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

  • Mathem

Gör så här

Gör så här

Sätt ugnen på 180°. Lägg kycklingen på en plåt med bakplåtspapper. Salta och baka i ugn till en innertemperatur av 82° i låret. Koka ihop kycklingfond, vatten och syrad grädde. Tillsätt dragon och smaka av med salt, svartpeppar och champagnevinäger. Bryn smöret med vitlök och timjan. Skeda det brynta smöret över kycklingen, och servera med dragonsås.

Skriv ut

Andra goda förslag