Rostad kyckling med dragonsås

Rostad kyckling med dragonsås

60+ min
Hel kyckling med krämig sås på kycklingfond, syrad grädde och dragon. Skeda brynt smöret över kycklingen och njut av denna kycklingrätt! Passar lika bra till vardag som fest. Detta recept är skapat av Jimmi Eriksson, Årets Kock 2016.
Jimmi Eriksson
Jimmi Eriksson Årets kock 2016
Provlagat av Årets Kock Provlagat av Årets Kock
https://www.arla.se/recept/rostad-kyckling-med-dragonsas/

Gör så här

  • Sätt ugnen på 180°.
  • Lägg kycklingen på en plåt med bakplåtspapper. Salta och baka i ugn till en innertemperatur av 82° i låret.
  • Koka ihop kycklingfond, vatten och syrad grädde. Tillsätt dragon och smaka av med salt, svartpeppar och champagnevinäger.
  • Bryn smöret med vitlök och timjan. Skeda det brynta smöret över kycklingen, och servera med dragonsåsen.
Klart!

Ingredienser

Hel kyckling
1
Salt
1 tsk
Dragonsås:
Kycklingfond
1 msk
Vatten
1 dl
3 dl
Hackad färsk dragon
msk
Salt
Svartpeppar
Champagnevinäger
1 msk
Brynt smör:
50 g
Krossade vitlöksklyftor
3
Kvistar färsk timjan
4